Az amerikai egészségügyi-kozmetikai cég a Johnson & Johnson egyszeri tételek nélküli részvényenkénti adózott eredménye 1,44 dollárra nőtt az egy évvel korábbi 1,27 dollárról. Szakértők némileg gyengébb eredményt, 1,42 dollárt vártak. A vállalat adózott eredménye 3,22 milliárd dollár, részvényenként 1,15 dollár volt, ami jócskán felülmúlta az egy évvel korábbi 2,53 milliárd dollárt, részvényarányosan 89 cent profitot.

A Johnson & Johnson bevétele 17,81 milliárd dollár volt, kisebb az elemzők által várt 17,94 milliárd dollárnál.

A P&G adózott eredménye 3,21 milliárd dollárra, részvényenként 1,12 dollárra nőtt az egy évvel korábbi 2,37 milliárd dollárról, részvényenként 82 centről.  Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 1,04 dollár lett, nagyobb a szakértők által várt 98 centnél.

Az erős dollár jelentősen csökkentette a cég bevételét, ami 16,92 milliárd dollár lett az egy évvel korábbi 18,50 dollár után. Elemzők némileg nagyobb bevételre, 16,96 milliárd dollárra számítottak. A P&G bevételének mintegy kétharmada a tengerentúlról származik.

 

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!