Barzani felhívta a figyelmet arra, hogy észak-iraki régiós kurdisztáni kormánynak és az iraki központi kormányzatnak tárgyalóasztalhoz kellene ülniük és egyenlő partnerekként kellene tárgyalni tekintve, hogy mostmár saját erejéből pozitívan járul hozzá az iraki GDP-hez.

Az olajvezeték, amelynek építése idén télre már a végső szakaszába érkezett, kapacitása 3-400 ezer hordó olaj naponta, amelyet jövőre már 500 ezer hordóra terveznek növelni.

A hír mindenképpen pozitív a Mol számára, hiszen ez az a vezeték, amely előszőr lehetőséget adhat majd számára, hogy a régiós mezőiből ne csak a belső piacra, de külföldre is szállíthasson.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!