A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a IFRS szerinti konszolidált, nem auditált jelentése szerint a vállalatcsoport adózott eredménye 463 millió forint nyereség, teljes átfogó jövedelme pedig 531 millió forint nyereség. Ez azt jelenti, hogy az egy részvényre jutó háromnegyed éves eredmény 7,5 forint. A vállalatcsoport magyar számviteli elvek szerint megállapított konszolidált eredménye az első három negyedévre 829 millió forint, 5 százalékkal magasabb a 2015-ösnél.

A vállalat biztosítási díjbevétele elérte a 13,176 milliárd forintot, ez 6 százalékos növekedés. Ezen belül a nem-életbiztosítási szegmens 65 százalékos IFRS szerinti díjbevétel növekedést mutat, míg az életbiztosítási szegmens IFRS szerinti díjbevételei 9 százalékkal csökkentek 2015-höz képest. A 2014-ben elkezdett stratégiaváltás egyik legfontosabb eredménye, hogy a biztosító saját értékesítési hálózata negyedévről negyedévre egyre jobb teljesítményt nyújt: az idei harmadik negyedévben a tavalyi év hasonló időszakához képest pedig 25 százalékkal magasabb új szerzést produkált.

Továbbra is kiválóan teljesít a CIG Pannónia EMABIT és így a biztosító nem-élet szegmense: 2016 első három negyedévében 4,209 milliárd forint IFRS szerinti biztosítási díjat ért el, melynek legnagyobb része a casco, a vagyon-, a lengyel fuvarozói felelősség és olasz kezesség ágazatokhoz kapcsolódik. Az idei kilenc hónapban az új szerzés összege 1,188 milliárd forint, így az időszak végén a cégcsoport 2,652 milliárd forintos nem-élet állománnyal rendelkezett.

Az nyrt. október 7-én jelentette be, hogy felvásárolja az MKB Életbiztosító Zrt. 98,97 százalékát, leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. pedig az MKB Általános Biztosító Zrt. 98,98 százalékát. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa határozatában engedélyezte a tranzakciókat, és a szerződés hatálybalépéséhez az MNB vonatkozó engedélyezési folyamata is megkezdődött - közölt a csoport.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!