Ismét sikerült meglépnie az elemzőket a Richter Nyrt..-nek, a váratlanul jó számokat (15 milliárdos adózott eredmény, szemben az egy évvel ezelőtti 9 milliárddal) Bogsch Erik vezérigazgató több tényezővel magyarázta. Az orosz piacon ugyan euróban 12 százalékkal csökkent a forgalom, de emögött rubelben 28 százalékos növekedés áll. Ukrajnában rosszabb a helyzet, a forgalom dollárban - itt ez az elszámoló valuta - 60 százalékos a visszaesés, rendkívül nagy mértékű a lakosság elszegényedése.

Nyugat-Európában az Esmya termék továbbra is tarol, az árbevétele 9,6 millió euróra nőtt. További 12 millió eurót a Grünenthal-portfólió hozott., Kínában 12 millió euróra nőtt a forgalom, a másik kiemelt új célpont Latin-Amerika, ahol 6,5 millió eurót ért el a Richter. A nőgyógyászati termékek aránya az összforgalmon belül a korábbi egyharmadról idén 37 százalékra nőtt (90 millió euróra). E termékekből csaknem 40 százaléknyi Nyugat-Európában talál gazdára.

A vezérigazgató beszélt az új nőgyógyászati projektekről is. Az amerikai Palatinnal a női szexuális diszfunkció kezelésére szolgáló terméket fejlesztünk, abban a reményben, hogy ha lesz termék, azt mi forgalmazhatjuk az EU-ban - mondta Bogsch. A szintén amerikai Evestrával kötött megállapodás szerint 5 millió dolláros átváltható kölcsönnel támogatják a cég kutatási tevékenységét, siker esetén beszállnának az Evestrába.

A vezérigazgató rámutatott arra, hogy a tavalyi első negyedévhez képest az euró forintárfolyama stabil volt, a dollár viszont 22 százalékkal erősödött, ami jó volt a Richternek. A forint-rubel átlagos árfolyama viszont a tavalyi első negyedévi 6,4-ről 4,4-re esett. Bogsch Erik a jó számok ellenére olyan bizonytalannak minősítette a helyzetet, hogy nem kívánta a negyedévvel ezelőtti, mértéktartó előrejelzését korrigálni. Minimális eltéréssel, a bruttó eredményhányadot azonban 59-ről 60 százalékra, az üzemi eredményhányadot 10-ről 11 százalékra tette (az első negyedévben 16 százalék volt).

Az elemzők mind gyakoribb célárfolyam emeléseit a hagyományosan óvatos Bogsch a tőkepiacokon uralkodó hurráoptimizmussal magyarázta, de hozzátette, a méhmióma műtéti kezelésének elkerülhetővé tévő Esmya felhasználásának többszöri kiterjesztése nagy jelentőségű. (Bővülhet a betegkör, de a felhasználások száma is.) Az Esmya fontosságát mind jobban felismerik, de az előrejelzésünket - ez 2017-re 80-100 millió eurós forgalom - nem módosítottuk - mondta Bogsch Erik. A termék Észak-Amerikában Kanadában az Actavis révén már piacon van, de az USA-ban csúszás van, a FDA előírásai miatt csak 2018-ban reális a bevezetés.

A Cariprazine kapcsán Bogsch elmondta, nem biztos, hogy a második negyedévben meglesz a pozitív döntés, lehet, hogy arra csak a harmadik negyedévben kerül sor. Ha meglesz a döntés, már az idei év végén megkezdődhet a forgalomba hozatal.

További pozitív fejleménynek nevezte a vezérigazgató a rubel utóbbi hetekben produkált visszaerősödését. Figyelembe véve, hogy az elemzők immár két évtizede hozzászoktak Bogsch Erik óvatos mértéktartásához, a Richter-vezér mostani szavai az ő olvasatukban valószínűleg kifejezetten optimistának számítanak.

(a szerző rendelkezik Richter részvényekkel)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!