Optimista a magyar részvénypiac kilátásait illetően Farkas Róbert, a Széchenyi Bank értékpapír-piaci üzletágának vezetője. Szerinte az elmúlt években folyamatos forgalomcsökkenés megállhat a Budapesti Értéktőzsdén, s a pozitív fordulatban sokat segíthet a Xetra kereskedési rendszer december elején történt bevezetése is. Ugyan a kisbefektetők ennek a rendszernek az előnyeit az első időszakban várhatóan még nem érzékelik - hacsak az új megbízási típusokon keresztül nem - azonban a pozitív hozadékait a jövőben ők is érezni fogják.

A rendszer bevezetése ugyanis új szereplőket vonzhat a magyar részvénypiacra, elképzelhető, hogy több nagyobb külföldi szereplő is megjelenik majd a piacon, akiket eddig rendszereik kompatibilitási hiánya tartott távol a magyar tőzsdétől. Az új rendszerben könnyebben tudnak csatlakozni olyan cégek is, amelyek programozott kereskedési rendszereket használnak, s ez növelheti a BÉT vonzerejét. Több szereplő pedig nagyobb forgalmat, likviditást jelent.

A Széchenyi Bank egy hete vált taggá a Budapesti Értéktőzsdén, befektetési szolgáltatásukat várhatóan a jövő év elején indítják majd - mondta Farkas. A bank elkötelezett a magyar gazdaság mellet, s ennek egyik fontos intézménye a Budapesti Értéktőzsde, s ha az ügyfelek számára teljes körű szolgáltatást kívánunk nyújtani, ahhoz nélkülözhetetlen a befektetési szolgáltatási tevékenység megléte - folytatta Farkas. A Széchenyi Bank alapvetően két tevékenységi körrel kívánja elindítani üzletágát, az egyik a hagyományos bizományosi tevékenység, a másik pedig az ügyfelek számára kínált rugalmas portfóliókezelés. Farkas szerint ez utóbbi iránt egyre nagyobb a befektetők részéről az igén, hiszen sokan szeretnének a csökkenő kamatkörnyezetben megtakarításaikon minél magasabb hozamot realizálni.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!