Az Appeninn Nyrt. 2011 első kilenc hónapjában 676 millió forintos csoportszintű árbevétel mellett 204 milliós mérleg szerinti eredményről számolt be. A változékony gazdálkodási környezetben új bérlők megszerzésére fókuszáltak, további akvizícióikkal kivárnak. A konszolidált árbevétel ugyan 20 millió forinttal elmarad a tavalyitól, azonban azt is figyelembe véve, hogy eladták a Karszt utcai érdekeltséget az év közben ez nem rossz eredmény.

A gyorsjelentés szerint az ingatlan-bérbeadási üzletágban tovább folytatta az első félévben megkezdett feltöltés kampányát a társaság. Így a piaci kihasználtsági átlagot még jobban meghaladta: a B-kategóriás fővárosi irodáiban az összkihasználtság 91 százalékos volt. Ráadásul a korábban megszerzett bérlők immár az árbevételi oldalon is éreztették hatásukat.

A cég legnagyobb portfólió eleme, a Hattyúház esetében a féléves árbevétel további 78 százalékkal nőtt, annak köszönhetően, hogy ismét 80 százalék fölötti a kihasználtsága. (Korábban egy nagy állami bérlő távozásával 40 százalékra zuhant).

A kedvezőtlen magyarországi pénzpiaci és gazdasági helyzet miatt az Appeninn vezetése a harmadik negyedévben az akvizíciók ideiglenes felfüggesztéséről döntött. A társaság befektetett eszközei a félévhez képest csak minimálisan nőttek, megközelítve a 17,4 milliárd forintot. A társaság menedzsmentje hangsúlyozottan a bevételtermelés megerősítésére koncentrált, proaktív és rugalmas szereplőként lépve fel a bériroda piacon. Ugyanakkor a negyedik negyedévben biztosan tovább folyik a portfólió bővítése - mondta Székely Gábor, a társaság igazgatótanácsának elnöke.

Az Appeninn Holding leányvállalatainak devizában denominált beruházási hiteleinek átértékeléséből adódó időarányos árfolyamveszteségére a társaság céltartalékot képzett 586 millió forint értékben, ennek megfelelően feltüntetve azt az eredménykimutatásban az egyéb ráfordítások tételsorában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!