Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Zwack Unicum Nyrt. 2015-2016-os üzleti évének első féléves - ez év április 1. és szeptember 30. közötti - bruttó árbevétele 2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - tartalmazza a társaság kedden közzétett gyorsjelentése.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján nyilvánosságra hozott adatok szerint a társaság bruttó árbevétele 9,435 milliárd forint volt, ami 2 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakáénál. A nettó értékesítés - a jövedéki és a népegészségügyi termékadó nélküli árbevétel - 5,525 milliárd forintot tett ki. Ez 1,3 százalékkal - 72 millió forinttal - maradt el a bázis időszaki árbevételtől.

A 2015-2016-os üzleti év első félévében a belföldi nettó árbevétel 1,7 százalékkal - 83 millió forinttal - volt kisebb az előző évinél. A jelenlegi üzleti év első hat hónapjában a belföldi nettó árbevétel 4,882 milliárd forintot tett ki, szemben az előző üzleti év első félévének 4,965 milliárd forintra rúgó belföldi nettó árbevételével.

A Zwack export értékesítése 1,7 százalékkal - 11 millió forinttal - nőtt, és 643 millió forintot tett ki az üzleti év első két negyedévében.

A társaság Nemzetközi Pénzügyi Jelentési Szabványok (IFRS) szerinti adózott eredménye a jelzett időszakban 711 millió forintra rúgott, ami 21,2 százalékkal volt magasabb az 587 millió forintos bázisnál. A gyorsjelentés megjegyzi: az eredménytartalék 561 millió forintos - 15,5 százalékos - csökkenése főként az előző üzleti évben elért eredményt meghaladó osztalék-kifizetés következménye.

A Zwack részvényeit a BÉT prémium kategóriájában jegyzik. A keddi záróára 17 005 forint volt. A részvény egyéves maximuma 18 400, míg a minimuma 13 305 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!