Kifejezetten erős lett a Wizz Air tavalyi harmadik negyedéve (ez a 2015 október-december időszakot jelenti), a légitársaság 23 százalékkal több, összesen 4,7 millió utast szállított, az árbevétel 17 százalékkal 310 millió euróra emelkedett, az adózott eredmény az egy évvel korábbi 3,6 millió euróról 17,2 millió euróra ugrott - írja a portfolio.hu.

További pozitívum, hogy a férőhely-kihasználtság az egy évvel korábbi 84,6-ról 85,7 százalékra emelkedett, az egy utaskilométerre eső összes költség 7,4 százalékkal 3,4 eurócentre esett, a vállalat készpénzállománya tavaly év végére 80 százalékkal 684 millió euróra emelkedett.

Az alacsony üzemanyagárak pozitívan hatottak a költségekre, azonban az üzemanyagár-csökkenés a valamelyest a jegyárakat is lefelé húzta, így az egy utasra eső árbevétel az egy évvel korábbi 68,9 euróról 65,5 euróra csökkent.

A menedzsment emelte az egész évre (2015 áprilistól 2016 márciusig terjedő időszak) vonatkozó profitvárakozását, elsősorban az erős konjunktúrára és az alacsony üzemanyagárakra hivatkozva. Az egy utaskilométerre eső üzemanyagköltség a korábban várt 6 százalék helyett 13 százalékkal lehet alacsonyabb, mint egy évvel korábban, az összes egy utaskilométerre eső költség 1,5 helyett 3 százalékkal csökkenhet, részben ezeknek köszönhető, hogy az extra tételektől, például devizahatásoktól tisztított adózott eredmény a korábban várt 190-200 millió euró helyett 200-210 millió euró lehet a március végével végződő pénzügyi évben.

A jó hírekre a mai piacnyitást követően már 2,6 százalékos pluszban is állt az árfolyam, mostanra azonban a tegnapi zárérték közelében stabilizálódott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!