Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Európában több országban, például Olaszországban, Ausztriában, Spanyolországban, Görögországban, Portugáliában, Lengyelországban, Romániában egyházi ünnep miatt zárva tartanak a piacok - írta az MTI.

A határidős indexjegyzések alapján a frankfurti DAX index 0,40 százalékkal, a londoni FTSE-100 index 0,26 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,41 százalékkal emelkedik a keddi kereskedés kezdetekor.

Kedden a tőzsdei árfolyamokra a második negyedévi német GDP-növekedésről megjelenő előzetes adat, valamint a júliusi brit fogyasztói és termelői árindex lehet hatással.

Hétfőn az európai tőzsdeindexek nagy, egy-másfél százalékos nyereséggel zártak, felfelé korrigálva az előző héten az észak-koreai nukleáris fenyegetés miatt kialakult kockázatkerülő hangulatban elszenvedett árfolyamveszteséget. A Stoxx 600 és FTSE Eurofirst 300 pán-európai indexek egy százalékot meghaladó emelkedést értek el, az euróövezeti EuroStoxx50 index 1,48 százalékkal erősödött.

A frankfurti DAX index 1,26 százalékkal, a londoni FTSE-100 index 0,60 százalékkal, a párizsi CAC-40 1,20 százalékkal emelkedett hátfőn. Madridban 1,73 százalék, Milánóban 1,72 százalék volt az indexemelkedés.

A Fiat részvénye nyolc százalékkal emelkedett arra a hírre, hogy felvásárlási ajánlatot kapott egy kínai autógyártó vállalattól.

Az amerikai indexek is nagy nyereséggel zártak hétfőn, az S&P-500 index április vége óta a legnagyobbal. A főbb indexek idén a második legrosszabb hetüket zárták a múlt héten. Az S&P-500 index 1,00 százalékos erősödéssel részben korrigálta múlt heti 1,43 százalékos veszteségét.

Ázsiában is erősödéssel indult a keddi globális tőzsdei kereskedés. Az európai kezdés előtt másfél órával Tokió 1,40 százalék, Sanghaj 0,45 százalék, Hongkong 0,21 százalék nyereséget mutatott. Szöul kedden ünnep miatt zárva tart.
Az olaj ára stabilizálódott a hétfői két és fél százalékos esés után. A Brent 0,10 százalékkal 50,78 dollárra, a WTI 0,04 százalékkal 47,61 dollárra emelkedett hordónként.

Az arany ára csökkent, amint a piac figyelme a geopolitikai feszültség enyhülésével párhuzamosan visszaterelődött a kockázatosabb befektetési eszközökre. Az arany a múlt héten még kéthavi csúcson járt. Kedden a határidős piacon a legközelebbi kontraktus jegyzése 0,82 százalékkal 1279,87 dollárra ment le unciánként.

Az euró/dollár árfolyam alig változott, az eurót 0,05 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1774 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!