A Dow Jones hírügynökség által megkérdezett tőzsdei szakértők a londoni FTSE-100 indexre 21 pont, a frankfurti DAX indexre 30 pont, a párizsi CAC-40 indexre 15 pont emelkedést jeleztek előre.

A Reuters hírügynökségnek a Capital Spreads szakértői a londoni indexre 23 pont, a frankfurtira 29 pont, a párizsi indexre 14 pont, azaz mintegy 0,3 százalékos emelkedést jeleztek előre nyitásra.

Hétfőn a főbb európai tőzsdék indexei veszteséggel zártak, az FTSE-100 0,31, a DAX 1,11, a CAC-40 0,71 százalékkal csökkent. Az euróövezeti indexek közül az FTSE Eurofirst 300 0,53 százalékkal, az Euro Stoxx 50 pedig 0,78 százalékkal gyengült.

Kedden árfolyammozgató hatása lehet az európai külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának eredménye az Oroszországgal szembeni szankciókról.

A Deutsche Bank szakértői szerint azonban végső soron a gazdasági teljesítmény a legfontosabb befektetési szempont és érdemes minden árfolyamcsökkenést vásárlásra kihasználni. "Az alapvető tendencia az euróövezeti gazdasági fellendülés beindulása. Véleményünk szerint a részvényárfolyamok vonzóan alacsony szinten vannak más befektetési eszközökhöz képest, érdemes tehát részvényekbe fektetni" - írja a Deutsche Bank elemzése, a banki és a globális cikluskövető ágazatok részvényei arányának a növelését javasolva a befektetési portfolióban.

Quincy Krosby, a Prudential Financial befektetési szakértője csak arra az esetre javasolja a geopolitikai fejlemények figyelembevételét a befektetési döntésekben, ha azok konkrétan befolyásolják valamely vállalat eredményét. "A piacok állítólag az ukrajnai vagy gázai szörnyűségekre reagálnak. Valójában az egész csak a cégek nyereségtermelő képességéről szól" - fogalmazott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!