A Mol Nyrt. 2008. július 1-én értesítette az OTP Bank Nyrt.-t, illetve az MFB Invest Zrt.-t, hogy a két intézménynek kölcsönadott olajrészvényeket visszahívja, így azok az osztalékfizetés megfeleltetési napja előtt visszakerülnek a cég tulajdonába. (Az OTP Banktól 8 757 362, az MFB Investtől: 4 513 271 darab kerül vissza.) Az olajtársaság azt is közölte, hogy az összesen 85 milliárd forint osztalékot július 16-ától ifzeti ki, a tulajdonosi megfeleltetés napja július 9. Ennek megfelelően a 2007. évi osztalékra jogosító Mol-részvényeket utoljára 2008. július 4-én lehet vásárolni a Budapesti, valamint a Varsói Értéktőzsdén T+3 napos elszámolás esetén. Az egy részvényre jutó bruttó osztalékot külön hirdetményben fogja közzétenni a cég legkésőbb július 3-áig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!