Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest, a Magyar Telekom és a Richter-papírok árfolyama nem változott. Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta, hogy pénteken a nemzetközi pozitív hangulatnak köszönhetően emelkedtek a régiós bankrészvények árfolyamai, leszámítva a lengyeleket, ahol még mindig gondok vannak a svájci frank hitelek átalakításával.

A hazai piacon is a legnagyobb befektetői érdeklődés a banki részvény, az OTP iránt mutatkozott, erős volt a Mol is a pozitív nemzetközi hatásoknak köszönhetően, valamivel gyengébben szerepeltek a Richter és a Magyar Telekom részvényei, ami annak tudható be, hogy optimista tőzsdei hangulatban jellemzően a defenzív szektorokat kevésbé keresik.

A Mol 1,1 százalékkal 13 340 forintra erősödött, 1,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények 3,8 százalékkal 5700 forintra drágultak 8,6 milliárd forintos forgalomban. A Magyar Telekom árfolyama az előző napi záróértéken 397 forinton zárt, forgalma 96,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama szintén az előző napi 4571 forinton állt meg, a részvények forgalma 1,3 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!