A tegnapi nagy napon belüli negatív fordulat után a mai kereskedés sem indult túl jól a három tőzsdei társaság részvényesei számára, amelyben Mészáros Lőrinc is érdekelt.

A kereskedés első óráját követően az Appeninn részvények 15 százalékos mínuszban járnak, s csak azért nem esnek tovább, mert nem lehet. Hasonló mondható el eddig az Opusról is, egyedül a Konzum az, amely kisebb, 3,7 százalékos csökkenéssel megúszta a reggelt. Igaz, ez utóbbi cég részvényeinek árfolyamát nem is rángatták fel olyan agresszívan, mint a másik kettőét.

A tőzsdei mondás szerint az árfolyamok lépcsőn mennek fel és liften szállnak a mélybe. Nos, ez eddig nem mondható el az Appeninn és az Opus részvényekről, mivel ezek felfelé is liften közlekedtek.

Az Opus részvények kevesebb mint két héttel ezelőtt startoltak 310 forint körüli árfolyamról, s mindössze hét kereskedési nap alatt 800 forintig drágultak. Mindezt úgy, hogy nem egy napon csak azért nem tudtak 15 százaléknál többet drágulni, mert erre a tőzsdei kereskedési szabályok nem adnak lehetőséget. A felfelé tartó napok során rendszerint úgy ért véget a kereskedés, hogy tömegével sorakoztak a kielégítetlen vételi ajánlatok a kereskedési könyvben. Most pont ennek a fordítottja figyelhető meg a lejtmenetben - igaz, a nap még nem ért véget.

Az Appeninn esetében is volt néhány ilyen nap az elmúlt hetekben. Ez utóbbi részvény szeptember elején még csak 331 forinton állt, így a mostani 737 forintos árfolyam még mindig szép teljesítményt takar, még akkor is, ha jóval alacsonyabb a nemrég beállított 1173 forintos csúcsárfolyamnál.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!