A tőzsdén is jegyzett Linamar Hungary árbevétele 20 százalékkal 12,9 milliárd forintra csökkent az első félévben: főként az autóalkatrészek iránt csökkent az igény, de a társaság áltla gyártott mezőgazdasági gépekre is kevesebb vevő jelentkezett, belföldön és a FÁK-országokban egyaránt. A gépipari cég mindkét üzletága nyereséges volt, az árréstömeg azonban mintegy 40 százalékkal csökkent, az üzemi eremdény pedig 39 százalékkel esett és 664 millió forintot tett ki az első félévben. Az adózott eremdény 483 millió forint, ez 37 százalékkal alacsonyabb az egy évvle korábbinál.



Klikk a képre!

A vállalatnak nincs hosszú lejáratú hitele, készpénzállománya pedig 1672 százalékkal emelkedett, június végén elérve a hárommilliárd forintot. Ezt a gyorsjelentés szerint a beruházások visszafogásával, eredményes követelésbehajtással és a beszerzések csökkentésével sikerült elérni. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!