Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BÉT vezérigazgatójának a tőzsde honlapján pénteken közzétett határozata szerint a biztosítótársaság papírjaival az október 25-i kereskedés kezdetétől az október 26-i tőzsdenap végéig - jövő hét szerdán és csütörtökön - nem lehet kereskedni, amire a társaság részvény-átalakításának és alaptőke-emelésének lebonyolítása érdekében van szükség. A felfüggesztést a folyamat összetettsége indokolja a határozat szerint - írta az MTI.

A biztosítótársaság közgyűlése augusztus 16-án döntött arról, hogy az összesen 1 881 139 darab "B" sorozatú kamatozó részvény és a "C" sorozatú kamatozó részvény szeptember 11-ével "A" sorozatú törzsrészvénnyé alakul át.

A társaság igazgatósága szeptember 12-én az alaptőke 245 249 240 forinttal történő zártkörű felemeléséről döntött új, "A" sorozatú törzsrészvények kibocsátásával. A CIG 6 131 231 darab, egyenként 40 forint névértékű, szavazati jogot biztosító törzsrészvényt bocsát ki, amire azért volt szükség, mert a kamatozó részvények tulajdonosai többlet-részvények átvételére is jogosultak kamatozó részvényeik átalakításával összefüggésben.

A CIG törzsrészvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a papír a pénteki kereskedést 1,08 százalékos csökkenéssel, 276 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a papírok legmagasabb árfolyama 335 forint, a legalacsonyabb 177 forint volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!