Az előző kétnapi erősödés korrekciója zajlik most a magyar bankközi piacon - mondta a Napi.hu-nak Csajbók Róbert, az ING Bank Zrt. devizapiaci kereskedője. Az euróval szemben a forint ma reggel a 307,4-es indulásból kissé megugrott és egészen a 308,25-ös szintig szaladt. A korábbi erősödés a 310-es szintektől ment le egészen a 307-ig.

Ezzel együtt a mostani kis gyengülésnek nincs különösebb magyarspecifikus oka - véli Csajbók. A régióban általános a gyengülés, ez jól látszik a lengyel zlotyn is, emelett a tőzsdék is enyhe mínuszban járnak.

A kereskedő várakozásai szerint a forint árfolyama - a mai kis gyengülése ellenére - az euróval szemben mehet még lejjebb is, egészen a 306,5-ös szintig. Megpróbálja ugyanis a piac kirázni a longosokat - hangzik a magyarázat. Az irány pedig összességében felfelé van.

Egy dollárért jelenleg 228,75 forintot kell adni, míg a svájci frankért 253,5 forintot, az euró/dollár keresztárfolyam pedig most éppen 1,3470-nél jár.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!