A nap végén javított, de a tőzsde zárásakor is durva mínuszban maradt az OTP részvénye a Budapesti Értéktőzsdén, annak nyomán került ide, hogy a kormányzó párt bejelentette, a devizahitelesek helyzetén a bankok pénzéből készül javítani. A bankrészvény délután fél négykor elérte a maximális, 15 százalékos elméleti határt, amennyit egy nap zuhanni lehet, ekkor 3560 forinton forgott. Itt alig negyedóráig maradt és elindult felfelé, a nap végén 3740 forinton állt, ami 10,7 százalékos esés.

A másik bank, az FHB is öt százalék fölötti esést hozott össze. A 33 milliárd forintos forgalom kiemelkedő volt az elmúlt hetekhez képest, kétharmadát az OTP, ötödét a Mol hozta össze.

Egyik legnagyobb tulajdonosa, a Mol eléggé együtt mozgott az OTP-vel, de kevésbé ment mélyre, 15 200 forinton volt a mélypontja, majd 15 400 forinton végzett, ami 6,6 százalékos süllyedés csütörtökhöz képest.

A korábban viszonylag jól teljesítő és csak szerény mínuszban mozgó Magyar Telekom és Richter délután szintén megroggyantak, és végül csak 2-3 százalékos esést produkáltak.

A BUX index 6,2 százalékos süllyedéssel fejezte be a napot. Majdnem 15 százalékkal esett az AAA, csupán a Csepel és a kárpótlási jegy emelkedett valamelyest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!