Megtört tehát a majd' egy hétig tartó rally, számokban kifejezve a Dow Jones ipari átlaga 0,03 százalékot emelkedve 9509,28, az S&P 500 0,05 százalékkal 1025,57, míg a Nasdaq 0,14 százalékkal 2017,98 pontig bucskázott. Az esésben elsősorban a pénzügyi-, illetve a techszektor papírjai jártak az élen, de az általános hangulatot az állampapírok piacán tapasztalt, keresletugrás előidézte hozamesés is erősen befolyásolta. A múlt héten felülteljesítő bankpapírok leértékelődéséhez hozzájárulhatott az is, hogy a pénzügyi szektor neves elemzője, Richard Bove azt nyilatkozta, még további 150-200 amerikai bank mehet tönkre a pénzügyi válság folyományaként. A Sun Trust Banks részvényei 3,8 százalékot estek a társaság azon bejelentésére, miszerint a hitelintézetek további hitelminőség romlásnak néznek elébe, illetve a kereskedelmi ingatlanok piacának állapota 2010-ig semmiképp sem javul számottevően. A JP Morgan Chase 1,5, a Wells Fargo 2,2 százalékot esett, míg a nagyok zöme megúszta fél százalék körüli eséssel. Kivételt a Citigroup jelent, amelynek ellenszélben 2,5 százalékos emelkedésre is futotta. A techszektor szereplői közül igen gyengén teljesített az Intel, a Cisco, az IBM és a Texas Instruments is, árfolyamuk 0,5-1,4 százalék között került lejjebb. Emelkedni tudott ellenben az AMD, méghozzá 8,11 százalékkal. A chipgyártó papírjait a Citigroup minősítette tartásról vételre és célárát is megemelte. A nap nyertesei egyértelműen az állami gondnokság allatt álló Freddie Mac, de főleg a Fannie Mae. Előbbi árfolyama 18,5 százalékot ugrott, míg utóbbi 41,5 százalékkal értékelődött fel, miután a Fannie bejelentette, hogy összesen 2 milliárd dollár értékben árverez kötvényeket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!