A részvénypiac forgalma 4,4 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatóhelyettese szerint segítette a csütörtöki jó zárást, hogy nyugatról és keletről is pozitív hírek érkeztek. Jó makrogazdasági adatokat hoztak nyilvánosságra az Amerikai Egyesült Államokban, ami kedvező hatással volt az európai hangulatra, így a magyar piacra is. Szintén fontos hír az orosz-ukrán gázár-megállapodás - jelezte.

A rubel markáns erősödése segítette a Richtert, amelynek árfolyama hosszú idő után jelentősen emelkedett csütörtökön. A kereskedés utolsó órájában az OTP-t is "megtalálták" a befektetők. A bevezetendő internetadó miatt viszont továbbra is "gyengélkedik" a Magyar Telekom, amely a legrosszabb forgatókönyv szerint még eshet, bár túl sokat már nem - tette hozzá.

A Mol 65 forinttal, 0,57 százalékkal 11 565 forintra erősödött, 614,0 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 100 forinttal, 2,53 százalékkal 4050 forintra nőtt, forgalmuk 2,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,31 százalékkal 323 forintra csökkent, forgalma 263,4 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 80 forinttal, 2,18 százalékkal 3755 forintra emelkedett, a részvények forgalma 727,7 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 1448,92 ponton zárt csütörtökön, ez 9,54 pontos, 0,66 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!