A BUX 11.30-kor 34 952,81 ponton állt, ami a legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 0,56 százalékos csökkenés - írja az MTI. A részvénypiac forgalma délelőtt 3 milliárd forint volt, a vezető részvények gyengültek a Magyar Telekom kivételével az előző napi záráshoz képest.

A Mol 115 forinttal, 0,51 százalékkal 22 255 forintra csökkent.

Az OTP-részvények ára 83 forinttal, 0,95 százalékkal 8617 forintra esett.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott 468 forintot ért.

A Richter-papírok árfolyama 62 forinttal, 0,87 százalékkal 7078 forintra gyengült.

Felpörögtek az események az elmúlt napokban a Mészáros Lőrinchez köthető cégeknél, az Opimus és a Konzum árfolyama meredeken emelkedik, az előbbi csak ma limittel 20 százalékot, míg utóbbi 15 százalékot erősödött - hívja fel a figyelmet  a portfolio.hu. Ezzel párhuzamosan a két tőzsdei cég piaci kapitalizációja is jelentősen megugrott, és a forgalom is kiemelkedő. Az elmúlt napokban már hasonló nagyságrendben kereskedtek a Konzum és az Opimus papírjaival, mint a Magyar Telekommal - írja a szakportál. A Konzumnál a legfrissebb sztori, hogy a Befektetési Alapkezelő veszi át az MKB Bank 45 százalékos tulajdonosának számító magántőkealap kezelését. Egy másik alap elindításával összesen 49 százalékos tulajdonosi és szavazati jog lesz az alapkezelő kezében. A Konzum árfolyama március eleje óta már több mint 740 százalékkal emelkedett - emelte ki a portfolio.hu.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője előzetesen emelkedést várt, az MTI híre szerint. A múlt hét eleje óta éles fordulat indult a magyar részvénypiacon, péntekre pedig új történelmi csúcson zárt a BUX. Az elemző szerint akár további 3 százalékos emelkedés is várható az indexben, amelyet kisebb korrekciók szakíthatnak meg, és a 36 000 pontos, lélektani szint lehet egy komolyabb megálló a későbbiekben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!