Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a négynapos héten 0,74 százalékkal, 131,36 ponttal esett, pénteken záráskor 17 571,41 ponton fejezte be a heti kereskedést. A heti forgalom 22,5 milliárd forint volt, az előző heti 29,7 milliárd forint után, amikor a kereskedés szintén négy napig tartott.

A hét elején az Ukrajnával kapcsolatos hírek már kevésbé "hozták lázba" a befektetőket, így inkább a nemzetközi gazdaság, a nagyrészt kedvező vállalati hírek határozták meg a piaci folyamatokat, azonban péntekre ismét az ukrán-orosz események kerültek a középpontba, rontották a piaci hangulatot.

Kedden még a pozitív nemzetközi hangulat hatására a budapesti börzén is erősödtek a vezető részvények, a BUX 181,79 ponttal, 1,03 százalékot emelkedett.

Szerdán a kedvező hangulat némileg csökkent, a piacok korrigáltak. Ezért csökkentek a magyar börze vezető részvényeinek árai is, a BUX 110,02 pontot esett.

Csütörtökön ennek ellenére még a pozitív nemzetközi makrogazdasági, illetve vállalati hírek mozgatták az árakat a kereskedés kezdetén, de napközben megtört a trend, végül mínuszban zárt a BUX. Az OTP és a Mol esett leginkább, a BUX 201,04 ponttal zárt alacsonyabban.

Pénteken közepes forgalom mellett enyhén, 2,09 ponttal esett a BUX. Az indexet leginkább az OTP húzta le, a bank pénteki közgyűlésén az OTP elnök-vezérigazgatója ugyanarról igyekezett meggyőzni a részvényeseket, hogy a csoportot ukrán és orosz leányvállalatainak esetleges fokozódó problémái sem ráznák meg, a befektetők azonban ennek ellenére inkább szabadulni igyekeztek a bankpapírtól.

A Mol-részvények ára a héten 345 forinttal, 2,68 százalékkal 13 195 forintra emelkedett. Az OTP ára 203 forinttal, 4,69 százalékkal, 4125 forintra esett. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 2,27 százalékkal, 316 forintra nőtt. A Richter-papírok értéke 24 forinttal, 0,63 százalékkal 3815 forintra esett.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1,83 forinttal, 0,12 százalékkal esett, 1517,15 ponton zárta a hetet.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!