Eladták összes részvényüket a felügyelet által februárban egyenként 20-20 millió forintra bírságolt dél-afrikai Genesis-befektetők - jelentette be a társaság a BÉT honlapján.

A Calypso Mining Advisors 24 786 626 darabot, a Logical Mining 4 908 051-et, míg az utolsó, a Mohikan Development 5 288 642 Genesis törzsrészvényt értékesített. (A negyedik apportőr Pinning Properties esetleges eladásáról egyelőre nem érkezett közlemény.)

A dél-afrikaiak által eladott 34 983 319 papírból kereken 32 milliót egy Servertech Inc. elnevezésű vállalat vásárolt meg (ismeretlen áron), amellyel papíron átlépte a 60 százalékos befolyási küszöbértéket.

Azért csak papíron, mivel a tőkeemelésből részvényeket a Keler megkeletkeztette ugyan, ám az apportőrök - immár közel fél éve, november 10-e óta - nem tettek eleget nyilvános vételi ajánlattételi kötelezettségüknek (a részvényeket így nem is vezették be eddig a tőzsdére). Ezért is bírságolta meg őket a felügyelet, valamint egy külön határozatban korlátozta őket részvényesi jogaikban és felszólította a társaságokat a törvénybe ütköző befolyásszerzésük megszüntetésére.

A vásárló Servertechnek így záros határidőn belül meg kell tennie a befolyásszerzéssel járó kötelező vételi ajánlatot, amelynek összege az elmúlt félév átlaga alapján 219 forint lenne. Kivéve, ha a dél-afrikaiaktól magasabb áron vette a papírokat a Servertech, akkor ugyanis az az ár lenne az irányadó.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!