Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BÉT honlapján szerdán közzétett tájékoztatás szerint a részvények nyilvános forgalomból történő kivonása mellett, a társaság zártkörűen működő részvénytársasággá alakulásáról is döntöttek a részvényesek. A kivezetés tervezett időpontja 2017. április 28-a.

A közgyűlés határozatában felhívta a részvényesek figyelmét, hogy a kivezetésről szóló döntés közzétételétől számított hatvan napon belül - a közgyűlési döntést támogatók kivételével - a társaság részvényesei kérhetik, hogy az Externet vegye meg tőlük részvényeiket. Az eladási ajánlat nem vonható vissza.

A részvények eladási ára a döntést megelőző utolsó tőzsdei kereskedési napon fennálló adatok alapján darabonként 169 forint.

Az Externet részvényeit 2008. május 30-án vezették be a Budapesti Értéktőzsdére, a BÉT T kategóriájában szerepelnek a papírok. Az 50 forint névértékű részvények legmagasabb ára az elmúlt egy évben 281, a legalacsonyabb pedig 101 forint volt. Az Externet-részvények kereskedését január 4-én dél körül zárásig felfüggesztette a tőzsde.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!