Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kedvező döntés esetén már jövőre indulhat a Magyar Telekom Nyrt. új budapesti székházának építkezése. A  megközelítőleg 40 milliárdos forintos ingatlanfejlesztésről a Napi.hu értesülései szerint ma dönt az anyacég igazgatósága.

A másfél éve tartó előkészítési folyamat válaszúthoz érkezett - erősítette meg értesülésünket az ügyet jól ismerő ingatlanfejlesztő szakember. Ha a németországi főnökség rábólint a fejlesztésre, akkor döntenie kell arról is, hogy kit bíz meg a feladattal.

Értesüléseink szerint a székházpályázat döntőjébe két fejlesztőcég került, a Futureal és a Wing. A két magyar tulajdonban levő cég részletes terveket bocsátott a Telekom rendelkezésére. Az előbbi az M1/M7-es autópálya bevezető szakaszánál ,a Budaörsi út elején megvalósításra váró Budapest One irodaház komplexummal, az utóbbi viszont pedig két projekttel pályázott. A Wing ajánlatában szereplő helyszínek - Váci út és Üllői út - közül az utóbbi esélyes a megvalósításra, ami az idén átadott új Fradi-pálya mellett kapna helyett.

A két ajánlat közti markáns különbség az, hogy a Wing a két helyszínre a Telekom igényei szerint tervezett épületvariációkat kínál, míg a Futureal a már elkészült és elindított irodaház-együttesében kínálna elhelyezést a cégnek.

A jövendő nyertesnek cseppet sem lesz könnyű feladata, hiszen három jelenlegi Telekom-épületet is át kell vennie. (A távközlési cég jelenleg öt budapesti telephelyen működik.)

Úgy tudjuk, hogy a Telekom épületei közül Budán a Krisztina körúton, és a lágymányosi Infoparkban levő irodaházakat,  valamint a pesti Huszti úton levő cégközpontot kell átvenni. Ingatlanpiaci szakértők szerint a nyertes cégnek nem lesz könnyű finanszírozót találni a megaprojektre.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!