Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Magyar Telekom a BÉT honlapján közölte, hogy megállapodott a társaságnál működő érdekképviseletekkel az anyavállalatot érintő 2015-2016 évi létszámleépítésről, valamint a bérfejlesztés mértékéről.

A cég maximum 1700 munkavállaló elbocsátásról állapodott meg az érdekképviseletekkel, melynek körülbelül 40 százaléka 2014. október 1. és 2015. március 1. között távozik, a fennmaradó 60 százalék pedig várhatóan 2016. január 1-jétől. A 2 éves programra vonatkozó végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 12 milliárd forintot tesz ki, melyből 4 milliárd forint 2014 szeptemberében kerül könyvelésre - fogalmaz a közlemény. A cégnél jelenleg a Céginfo.hu adatai szerint több mint nyolcezren dolgoznak.

Az érdekképviseletekkel kötött megegyezés szerint az anyavállalat azon alacsonyabb kereseti kategóriákba tartozó munkatársai, akik 2016. január 1-jén állományban lesznek, 2015. július 1-i visszamenőleges hatállyal 4 százalékos bérfejlesztésben részesülnek, annak érdekében, hogy a bérek versenyképességét megőrizzék.

A fenti intézkedések nettó 15 milliárd forint költségmegtakarítást eredményeznek a 2 év során a személyi jellegű költségekben, mely a programhoz kapcsolódó elbocsátási költségek tekintetében átlagosan 9 hónap megtérülési időt jelent - áll a Telekom közleményében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!