A cégek szavahihetőségébe vetett, eddig is már jócskán megcsappant befektetői bizalom tovább gyengült, miután a harmadik legnagyobb amerikai reklámcég könyvelését illetően kételyek merültek fel, az ImClone biotechnológiai vállalat volt főnökét pedig bennfentes részvénykereskedelem vádjával tartóztatták le. A Motorola derűlátó prognózisa nem tudta feledtetni a Nokia bevételcsökkenést valószínűsítő keddi előrejelzését, így a technológiai és távközlési részvények ismét meredek lejtőre kerültek. A Footsie-t mindemellett a bankok, a gyógyszergyártók és az olajipari cégek részvényei is lehúzták. A France Télécom árfolyamára negatívan hatott, hogy egyelőre nem világos, miképp hat a cégre a MobilCommal kötött keretszerződés felmondása. Az Ericsson 400 millió euróért eladja a német Infineonnak chipgyártó részlegét. Az ügyletnek egyik cég részvényesei sem örültek, de főként az Ericsson árfolyama zuhant, a svéd cég ugyanis nem készpénzt, hanem Infineon-részvényeket kap az üzletágért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!