A részvény kereskedése percekkel 18 óra előtt kezdődött. Az Alibaba kibocsátási ára 68 dollár volt, a kereskedés első perceiben az árfolyam 99,70 dollárig emelkedett. A cég piaci tőkeértéke ezzel elérte a 244 milliárd dollárt. A kereskedésének első tíz percében 100 millió Alibaba-részvény cserélt gazdát. A kibocsátás összértéke mintegy 25 milliárd dollár, ami minden idők eddigi legnagyobb vállalati részvénykibocsátása. Közép-európai idő szerint 18.30-kor 92,49 dolláron állt az Alibaba árfolyama.

Az eddigi legnagyobb értékű részvénykibocsátást a világon az Agricultural Bank of China hajtotta végre: 2010 júniusában 22,12 milliárd dollárért adott el részvényeket Hongkongban és Sanghajban.

A lista második helyén egy ugyancsak kínai cég, az Industrial & Commercial Bank of China áll. Az ő kibocsátása 2006 októberében 21,93 milliárd dollár volt, ugyancsak Hongkongban és Sanghajban. A harmadik helyezett a részvénykibocsátás értékét tekintve az AIA biztosító 20,49 milliárd dollárral 2010 októberében.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!