A Magyar Telekom megegyezett az illetékes érdekképviseletekkel a jövő évi elbocsátásokról. Ennek keretében a 2007 júniusi létszámhoz képest 2008 végéig 15 százalékos leépítést hajt végre a cégcsoport - jelentette be a tőzsdei társaság. A közlemény szerint az elbocsátások miatt az év utolsó negyedében - az idén eddig felmerült 7,3 milliárd forint - 24 milliárd forint végkielégítésekkel kapcsolatos ráfordítás jelentkezik majd. Az idén már korábban végrehajtott elbocsátások és a most bejelentett leépítés eredményeként ebben az évben összesen 13 milliárd forintot spórol meg a cég. Az érdekképviseletekkel történt megegyezés értelmében egyébként azok, akik a Magyar Telekomnál folytatják a munkát, jövő márciusban 5,5 százalékos bérfejlesztésben részesülnek. A lépések miatt a cégcsoport személyi jellegű kiadásai 5 százalékkal mérséklődnek - mutat rá a közlemény, amely szerint az elbocsátások jelentős része 2007. utolsó munkanapjával valósul meg, így a ennek a létszámra gyakorolt hatása jövő év első negyedében jelentkezik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!