Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az érintett tőzsdék szeptember 20-ig kaptak időt arra, hogy a hatóságoknak jelezzék, miként teszik lehetővé ügyfeleiknek a kereskedésből való kockázatmentes kiszállást, illetve miként kezelik a pénzeszközöket, hogy megvédjék a befektetők érdekeit - derül ki a Securities Times állami napilapban is közölt utasításból az MTI tudósítása szerint.

"Minden kereskedési platformnak szeptember 15-én éjfélig közzé kell tennie egy értesítést, amelyben világosan közlik, hogy mikor állítják le a kriptodevizákkal való kereskedést. Be kell azt is jelenteniük, hogy leállítják az új felhasználók regisztrálását" - áll a kormányzati utasításban.

A kínai hatóságok szigorúan lecsapnak a kriptodevizás ügyletekre, hogy megpróbálják kordában tartani a pénzügyi kockázatokat, miután a rendkívül spekulatív piacon idén tömegével jelentek meg új ügyfelek. A jegybank szeptember elején illegálisnak minősítette és betiltotta a kriptodeviza kibocsátásával történő tőkegyűjtést. Csütörtökön pedig már arról cikkeztek a lapok, hogy a hatóságok azt tervezik, szeptember végére bezárják az ország összes bitcoin tőzsdéjét.

A sanghaji székhelyű BTCC China, az egyik legnépszerűbb kínai digitális deviza tőzsde már csütörtökön bejelentette, hogy a szabályozás szigorítása miatt szeptember 30-án leállítja a kereskedést a virtuális devizákkal. Kisebb kínai bitcoin tőzsdék, a ViaBTC, YoBTC és a Yunbi, pénteken közölték, hogy ugyancsak szeptember 30-án leállítják Kínában a kereskedést.

Az OkCoin és Huobi pekingi székhelyű elektronikus kereskedési platformok, amelyek a legnagyobb kínai kriptotőzsdék közé tartoznak, bejelentették, hogy október 31-én tervezik leállítani a jüan elszámolású kereskedést.

A BTCC Chinán a bitcoin 7,63 százalékos mínuszban, 19 797 jüanon forgott péntek délután.

A Bitstampon, amely egyike a 3 legnagyobb kereskedési forgalommal rendelkező kriptopénz tőzsdének a világon, 5 százalékkal 3071 dollárra esett a jegyzés. Szeptember 2-án még 5000 dolláron jegyezték a bitcoint.

Az egyik széles körben elfogadott bitcoin árfolyamindex, a Coindesk indexe hat hét óta először 3000 dollár alá süllyedt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!