Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A londoni a világ legnagyobb aranypiaca, ahol fizikai valójában kereskednek a nemesfémmel. Naponta átlagosan 20 millió uncia arany (mintegy 600 tonna) cserél gazdát, vagyis pár nap alatt megfordul a piacon a világ éves aranykitermelése.

A kereskedésben csak olyan aranyat fogadnak el, amely megfelel a LBMA által összeállított szabványnak. Eszerint a rudak aranytartalma minimálisan 995 ezredrésznyi kell, hogy legyen. A forgalomképes tömböknek bizonyos méretbeni adottságokkal és megfelelő azonosítóval kell rendelkezniük, és a londoni piacon zajló tranzakciók tárgya csak olyan arany lehet, amelynek gyártóját a kereskedést felügyelő LBMA megbízhatósági tanúsítvánnyal ismeri el.

A napokban közzétett tájékoztatás szerint 2012. január 1-jétől egy további kritériummal egészítik ki a követelményrendszert. A jövőben a Londoni Nemesfémpiacon kereskedelmi engedéllyel rendelkező gyártó cégeknek biztosítaniuk kell majd, hogy az általuk beszállított nemesfém olyan forrásból származik, amely nem áll kapcsolatban pénzmosással, a terrorizmus finanszírozásával, vagy az emberi jogok megsértésével. A szabályozás követi az amerikai tőkepiaci felügyeleti hatóság (SEC), valamint az OECD ásványkincsekre vonatkozó iránymutatásait a felelős ellátási lánccal kapcsolatosan a konfliktusok által érintett és a magas kockázatú területekről - ismerteti a www.aranypiac.hu.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!