Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A házkutatási parancs szerint az UniCredit elnökhelyettese, Fabrizio Palenzona és két másik vezető beosztású menedzser segített finanszírozási üzleteket lebonyolítani egy olyan olasz vállalkozónak, aki Matteo Messina Denaróhoz köthető, Olaszország egyik legkörözöttebb személyéhez és a szicíliai Cosa Nostra bujkáló vezéréhez - írja a Portfolio.

Palenzona ügyvédje egyelőre tagadta, hogy a befolyásos pénzügyi vezetőnek akármi köze lenne a szicíliai szervezett bűnözéshez, miután a hatóságok átkutatták az irodáját: nyilván nem került elő semmi a vizsgálat során: semmit nem találtak, mivel semmit nem is lehetett találni, és egyáltalán nem volt és nem is lesz semmi - nyilatkozta.

Az UniCredit közleményben erősítette meg, hogy tudomása van a vizsgálatokról, hozzátéve azt, hogy biztos, hogy a vádak alaptalannak bizonyulnak majd.

A vizsgálatok nem jönnek túl jó időben az UniCreditnek: a bank küzd a bevételek feltornászásával, valamint a tőkebázisuk megerősítésével, hogy azokon a pletykákon enyhítsenek, amelyek szerint tőkét kell emelniük.

Federico Ghizzoni vezérigazgató jövő hónapban fogja bemutatni az UniCredit legújabb üzleti stratégiáját, melynek lehet, hogy része lesz egy 10 000 fő munkahelyét megszüntető leépítés Olaszországban, Németországban és Ausztriában.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!