Tovább veszik a svájci frankot kedden reggel is a befektetők, így az euróval szemben is sorra dönti az új rekordokat, délelőtt már 1,16 alatt járt az árfolyam.

A forint is gyengül az euróval szemben, így a frank árfolyama délelőtt tíz óra után már 233 forint felett jár, míg az euróért közel 270 forintot kell fizetni. A frank esetében ez újabb történelmi csúcsot jelent.

Az uniós deviza gyengült a dollárhoz viszonyítva is, elesett az 1,3905/10 környékén lévő támasz, immár 1,3850 alatt jár a jegyzés.

A befektetőket továbbra is a görög adósságválság tovaterjedésének lehetősége, az olasz és a spanyol helyzet romlása aggasztja.

A befektetők szabadulnak a kockázatos papíroktól, mert attól tartanak, hogy az eddigieken kívül más euróövezeti országokban is komoly adósságtörlesztési problémák léphetnek fel. A londoni FTSE-100, a frankfurti DAX-30 és a párizsi CAC-40 is 2 százalék fölé növelte veszteségét egy órával a nyitás után.

A pesti börzén sem jobb a helyzet, a BÉT teljesítményéről bővebben itt olvashat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!