Szerda délutánra 288,70-ig erősödött a forint az euróval szemben, ez 0,34 százalékkal volt alacsonyabb a keddi szintnél. A dollárral szemben 223,22-ig kapaszkodott a hazai fizetőeszköz, míg a svájci frank 229,25 forintba került. A nemzetközi piacokon az euró/dollár árfolyam 1,28269-nél állt.

Annak is szerepe lehet az erősödésben, hogy a 290-es szint áttörése után megszűnt a Goldman Sachs eladási ajánlása. Az amerikai bank elemzői még április 18-án fogalmazták meg jóslatukban, hogy 310-ig gyengülhet a forint az euróval szemben, ezért adni kell a magyar devizát. Ugyanakkor azt is kiemelték, hogy a 290-es szint áttöréséig érvényes csak ez az ajánlás.
A Goldman friss elemzése szerint a vártnál jobb első negyedéves növekedési adat, illetve az Európai Unióval folytatott költségvetési vita várható pozitív kimenetele katalizátorként hathatnak a forintra. A szakemberek kiemelik, hogy hosszabb távú fundamentális véleményük nem változott, azonban most zárni javasolják forinteladási pozícióikat az ügyfeleknek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!