Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BUX 19157 ponton zárt, ez 263 pontos emelkedés a péntekihez képest. Ugyan az ázsiai piacok többsége csökkenéssel kezdte a hetet, az európai piacokon tombolt az optimizmus, ami a régiónk piacai közül leginkább a budapesti tőzsdére tudott átragadni.

A legjobban teljesítő nagy papírunk a Magyar Telekom volt, 2,3 százalékkal emelkedett és 321 forinton zárt, igaz a forgalma hagyott némi kívánnivalót maga után, 375 millió forintot tett ki. Az OTP papírjai iránt folyamatos volt az érdeklődés, így nagyobb kilengések nélkül araszolt fölfelé. Zárásban 4918 forintot adtak érte, 1,8 százalékkal többet a péntekinél. Nem sokkal maradt le a múlt héten még gyengélkedő Mol sem, az olajpapír másfél százalékkal tudta növelni értékét, egymilliárd forintot meghaladó forgalom mellett. A záróár 16600 forint lett.

A gyógyszerpapíroknak is jól kezdődött a hét: a Richter 35520 forintra gyarapodott, az Egis pedig ismét 22 ezer forint fölé tudott kerülni, záróára 22 100 forint lett.

A legnagyobb, 8 százalékos emelkedést az Appeninn részvénye érte el, 216 forintra emelkedett. A Pannergy bejelentése a miskolci projektben való előrelépésről 4 százalékos pluszt eredményezett a részvény árfolyamában, így 312 forinton végzett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!