A részvények havi adásvétele 243 milliárd forintot tett ki, míg a teljes azonnali piaci forgalom meghaladta a 251 milliárd forintot. Az előző hónapban, februárban 40 százalékkal nőtt a részvényforgalom a januárihoz képest. Az év első három hónapjában 564 milliárd forint értékben kereskedtek a részvényekkel, ez 7,4 százalékkal marad el a tavalyi év azonos időszakának forgalmától.

A származékos piacon is nőtt a forgalom, összesen 929 ezer kontraktust kötöttek a befektetők, az üzletek árfolyamértéke meghaladta a 290 milliárd forintot, ami 64 százalékos növekedés februárhoz képest.

A tőzsdei kereskedőcégek részvénypiaci forgalmi rangsorát az előző hónaphoz hasonlóan márciusban is a Concorde Értékpapír Zrt. vezette, 121,2 milliárd forintos adásvétellel az ügyletek összértékének 24,9 százalékát bonyolította. A második és harmadik helyen csere történt: második helyen a WOOD & Company végzett 17,2 százalékos részesedéssel, majd az Erste Befektetési Zrt. következett 12,9 százalékkal. Negyedik és ötödik helyre a KBC Securities és az OTP Bank Nyrt. került, 12 és 5,5 százalékos piaci részesedéssel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!