A közgyűlésen 1 282 164 millió szavazatot képviselő 53,42 százaléknyi részvény képviseltette magát.

Az eseményen elfogadták a társaság tavalyi üzleti évre vonatkozó magyar számviteli szabályok szerinti és 17,47 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 1 milliárd 437 millió 696 forintos adózott eredménnyel az IFRS szerinti beszámolóját.

A társaság osztalékot az eredményből a tervnek megfelelően nem fizet.

A közgyűlés utólagosan hivatalosan is jóváhagyta az E-Star papírok Varsói Értéktőzsdére bevezetését (erre még márciusban került sor).

Több ponton módosították az alapszabályt is, főként törvényi változásokat vezettek át. A befektetési szolgáltatók hanyag adatszolgáltatása folytán gyakran csupán 60-70 százalékos lefedettséggel vannak nevesítve a részvényesek - hangsúlyozta Soós Csaba.

Ezért az egyik alapszabálymódosítás folytán az igazgatóság felszólítására köteles nyilatkozni majd arról, hogy tényleges tulajdonosként mekkora befolyással rendelkezik.

Ezen felül a közgyűlésen megjelentek felhatalmazták az igazgatóságot, hogy 5 éves időtávon legfeljebb 6 millió forinttal (600 ezer darab új részvény nyílt vagy zártkörű kibocsátásával) megemelje. A befolyó összegből a romániai és lengyelországi terjeszkedést finanszírozza majd a társaság.

Soós a Napi Gazdaság kérdésére elmondta, a kibcsátásra 18-24 hónapos időtávon belül kerítenek majd sort.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!