Ideges hangulatban várja a piac a fontosnak tekintett délutáni amerikai munkaerő piaci adatokat. A DAX index folytatta tegnapi lejtmenetét, a vezető német index már két százalékot meghaladó mínuszban jár,  9219 ponton. Ezzel a vezető német részvényindex július eleje óta már közel 8 százalékot esett. A londoni FTSE-100-as index 1,5, a párizsi CAC index 1,2 százalékkal kerül lejjebb.

Az amerikai piacon is negatív nyitás várható, a tegnapi hatalmas esés után az S&P 500-as határidős jegyzései további fél százalékot meghaladó csökkenést valószínűsítenek. A piaci kommentárok folyamatosan több kedvezőtlen tényező együttes hatásának tudják be a rossz hangulatot. Az egyik az Oroszország elleni szankciók kedvezőtlen hatásai, a befektetők sokak szerint ezt a kockázatot kezdik el beárazni az orosz piaci kitettséggel rendelkező cégek részvényeinek árfolyamába.

A héten megjelent amerikai munkaerő piaci adatok arra utalnak, hogy az Egyesült Államokban a vártnál jobban nőttek a kereskedtek, s ezért sokan arra számítanak, hogy a korábban vártnál hamarabb indulhat meg a kamatemelési ciklus a Fed részéről. Nem segítette a hangulatot az argentin csőd bejelentése sem.

A tegnapi eséssel a DAX index fontos támasz szintet tört át a 200 napos mozgóátlag és egy korábbi mélypont képében. Ennek eleste további eladókat vonzhatott a piacra, ugyanakkor a mostani, 9200 pontos értéknél újabb támasz szint húzódik a német indexben.

DAX alapú CFD
Kép: Alfatrader

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!