Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az eladási hullámot a részvények túlértékeltsége miatti félelmek táplálják, amit a reggeli japán GDP-adat is igazolni látszik, mivel a világ második számú gazdasága a vártnál kisebb ütemű gazdasági növekedést jelentett a második negyedévről.

Az amerikai részvényárak közel 50 százalékos emelkedését a vártnál jobb vállalati gyorsjelentések és makroadatok sora fűtötte, ám mostanra számos elemző szerint a gazdasági teljesítményhez képest aránytalanul drágultak az értékpapírok.

A Wall Street-i lejtmenetet hétfőn a pénzintézeti és nyersanyagipari részvények vezetik, vagyis a gazdasági környezetre érzékenyebb papírok.

A második legnagyobb lakásfelszerelési kiskereskedelmi vállalat, a Lowe a vártnál gyengébb számokat publikált, és bejelentette, hogy körülbelül 3 százalékos forgalomcsökkenést vár idén. Ez a hír az egész kiskereskedelmi szektornak betett.

A kevés pozitív fejlemény között meg kell említeni a New York-i Fed feldolgozóipari indexét, amelyik a vártnál sokkal gyorsabb talpraállást jelez a régióban. Az adatnak azonban csak mérsékelt hatása volt a piacon.

A Dow Jones 2,1, a Nasdaq 2,6, az S&P 500 index pedig 2,3 százalékkal ereszkedett lejjebb a nyitás utáni két órában.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!