A KITE egykori alapítói által 2007-ben alapított KITE Kukorica és Iparinövény Termelési Együttműködés Kft. október 15-én Nádudvaron tartja taggyűlését, a tagi kör egy része nehezményezi, hogy a Bige-holding eltérő árfolyamon kíván vásárolni a különböző részvényesi csoportoktól.

A kitereszveny.hu oldalon megjelent részvényesi levél - anonim - szerzői arra biztatják a KITE Kft. tagságát, hogy ne adják oda a felkínált 1000 százalék körüli árfolyamon a kft. 431 millió forint névértékű (29 százalékos) KITE-részvénypakettjüket a Bige Holdingnak. A kft-ben lévő KITE-részvényeket az egykori egyesülés tagjai névértéken apportálták be a kft-be.

A KITE dolgozói egyébként 233 millió forint névértékű ( 15 százalékos) dolgozói részvénycsomaggal rendelkeznek, ezekre a részvényekre - bár a törzsrészvényekkel nem teljesen azonos jogokat testesítenek meg - éppen úgy 1800 százalék körüli árat ajánl a vevőjelölt, mint a menedzsment kezében lévő Stabilizáló Kft 538 millió (36 százalék) és az Összehangoló Kft 11 milliós ( 0,74 százalékos) részvénycsomagjára.

Külön kérdés, hogy egy esetleges felvásárlás esetén mi lesz a többi, névértékben 285 milliónyi (19 százalék) részvény tulajdonosaival, akik az elmúlt 18 évben az otc-piacon vették papírjaikat, és csak abban az esetben tudják saját tőke-értéken eladni részvényeiket, ha egyvalaki veszi meg a 75 százalékot meghaladó részét..

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!