A 20 milliárd forint értékben piacra vitt 3 éves kötvényekre 82,54 milliárd forint jegyzési ajánlatot tettek az elsődleges forgalmazók. Az ÁKK a meghirdetettnél 10 milliárd forinttal magasabb összegre fogadott el ajánlatot.

A 3 éves kötvények átlaghozama 3,07 százalékra csökkent az előző aukción kialakult 3,14 százalékos hozamról. Szerdán a másodpiaci referenciahozam 3,16 százalék volt.

Az 5 éves lejáratú kötvényből 20 milliárd forintot vitt piacra az ÁKK, majd az elsődleges forgalmazók 50,95 milliárd forint ajánlatából 30 milliárd forintot fogadott el.

A 3,77 százalékos aukciós hozam az 5 éves lejáratú kötvényeknél megegyezett az előző aukció hozamával, de magasabb volt a szerdai 3,66 százalékos referenciahozamnál.

A 15 milliárd forintért meghirdetett 10 éves kötvényből 22,5 milliárd forintot értékesített az ÁKK a beérkezett ajánlatok magas, 66 milliárd forintos összege miatt.

A 4,54 százalékos aukciós hozam egyaránt 11 bázisponttal maradt el az előző aukció 4,65 százalékos átlaghozamától és a szerdai másodpiaci referenciahozamtól is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!