A korábbi 350 forintról 385 forintra emelték a Magyar Telekom részvények fair értékére adott becslésüket a Concorde Értékpapír Zrt. szakértői. Ennek oka, hogy a tízéves államkötvények esetében a korábban becsült 6 százalék helyett 5 százalékos hozamszintet várnak hosszabb távon.

A cég elemzői eközben kedvező negyedéves eredményre számítanak a távközlési cégtől. Előrejelzésük szerint a cég árbevétele vélhetően 2,7 százalékkal csökkent az év második negyedévében. Ennek okai elsősorban a vezetékes hang üzletág már már hagyományosnak tűnő zsugorodásában és az energiaértékesítés visszaesésében keresendők. Mivel az év elején nem csökkentek a mobil végződtetési díjak, ezért a mobil árbevétel stagnálhatott a második negyedévben - írják a Concorde elemzői.

Az árbevétel összetétele a mobil árbevétel arányának növekedése miatt kedvezőbben alakulhatott. Ennek eredményeképpen a fedezeti szintek javulhattak, így az amortizáció előtti üzemi eredmény (EBITDA) is csak 1,8 százalékkal mérséklődhetett. A fentiek eredőjeként a nettó eredmény mintegy 9,4 százalékkal csökkenhetett a negyedév során - áll az elemzésben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!