Az adósságot nem generáló tőketételeknél mért nettó forrásbeáramlás 147 millió euró volt. Az áruforgalom egyenlegének kiadási többlete 2880 millió euró export és 3072 millió euró import egyenlegeként alakult ki, a kivitel 244 millió euróval, a behozatal 328 millió euróval haladja meg az egy évvel korábbit. A szezonálisan kiigazított egyenleg áprilisban az előző évinél 6 millió euróval kisebb hiányt mutat. Az idegenforgalomban megjelent 259 millió euró bevétel 64 millió euróval alacsonyabb, a 112 millió euró kiadás 11 millióval magasabb az egy évvel korábbi adatnál. Az idegenforgalmon kívüli szolgáltatások kiadási többlete 140 millió euró volt, ami 134 millió euróval nagyobb az előző év azonos havában mért értéknél. A szezonális hatások kiszűrésével számított idősor alapján az idegenforgalmon kívüli szolgáltatások egyenlegének trendje 2001 nyarától folyamatosan növekvő kiadási többletet mutat. A tőkebefektetésekhez kapcsolódó 222 millió euró nettó jövedelemkiáramláson belül a profitjellegű nettó kifizetés 38 millió euróval kisebb, az adósság típusú befektetésekhez kapcsolódó nettó kamatkiadás 2 millió euróval nagyobb az előző évi értéknél. A viszonzatlan folyó átutalások áprilisi 20 millió euró bevételi többlete 8 millió euróval elmarad a tavaly áprilisban regisztrált értéktől. A nem adóssággeneráló finanszírozás formájában megjelenő tőkemozgások egyenlege áprilisban 147 millió euró volt. A pénzben, tulajdonosi részesedés formájában megvalósuló közvetlen tőkebefektetések értéke 157 millió euró Magyarországra és 27 millió euró külföldre irányuló tőkebefektetés mellett alakult ki. A tulajdonviszonyt megtestesítő portfólió befektetéseknél jelentkező nettó forgalom 17 millió euró forrásbeáramlást mutatott. 2002. április végén a jegybanki tartalékok értéke 11,2 milliárd euró volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!