A magyar kötvényekkel szembeni bizonytalanságot tükrözi a kötvények áresése. Az ÁKK közlése szerint a rövid referenciahozamok kisebb mértékben nőttek, az 1 éves lejáratú diszkont kincstárjegyé 0,12 százalékponttal 5,92 százalékra.

Ugyanakkor a hosszabb lejáratra 23-32 bázisponttal nőttek a hozamok: az előbbi a három éves kötvény hozamának növekedése - 6,49 százalékra - az utóbbi az öt éves hozam változása, így az 7,13 százalékra nőtt. A 10 és 15 éves papírok hozam 25, illetve 26 bázisponttal nőtt, így mind a két kötvény referenciahozama 7,66 százalék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!