Annak ellenére, hogy a nyugat-európai piacokon optimista hangulatban indult a kereskedés, itthon lefele vette az irányt a BUX, mely az első mintegy 20 percet követően a mérsékelten ereszkedik.

A budapesti blue chipek közül csupán a Richter tud emelkedni, már több mint 2 százalékkal került feljebb, ami annak köszönhető, hogy a társaság kedvező negyedéves gyorsjelentést tett közzé. A nagyobbik magyar gyógyszercég a legtöbb profitsoron felülmúlta az elemzők várakozását, az üzemi eredmény soron különösen jól teljesített, mintegy 23 százalékkal múlta felül a szakértők prognózisát. Bár a Richter erősödik az Egis 0,4 százalékot esett. Az utóbbi vállalat ma tőzsdezárás után teszi közzé a negyedéve jelentését. Az elemzők üzemi eredmény soron közel 3,5 százalékos, nettó eredményben pedig több mint 11 százalékos visszaesésre számítanak.

A többi blue chip viszont eséssel indított a mai kereskedést. Bár a Mol a hó végi vételeknek köszönhetően tegnapi igen jól szerepelt, ma mintegy 0,4 százalékot esett az első fél órában. Az OTP-t szintén adják ma a befektetők, a bankpapír közel 1,5 százalékot esett, így a régiós szektortársak közül sereghajtó. A Magyar Telekom szintén rosszul teljesít, 0,3 százalékkal került lejjebb a papírok árfolyama.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!