Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vezető európai részvényindexek jellemzően 0,6-08 százalékos mínuszban kezdték a napot azután, hogy a kínai jegybank a jüan dollárral szembeni 2 százalékos leértékeléséről döntött. Érthetően a nagy kínai exportkitettséggel rendelkező cégek részvényei szerepelnek rosszul, élen az autógyártókkal.

A nagy német autógyártók részvényei húzzák lefelé a német DAX indexet, a Volkswagen, a BMW, a Daimler és az abroncsgyártó Continental 1,7-2,8 százalékos csökkenésükkel a DAX index legrosszabbul teljesítő papírjai ma.

A francia piacot is ez a szektor húzza lefelé, a Peugeot, a Renault és az alkatrészgyártó Valeo részvényei szintén hasonló mértékben, 1,3-2,6 százalékkal lettek olcsóbbak.
Az, hogy a befektetők kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak most látszódik az arany árfolyamán is, a nemesfém dollárban számolt jegyzése 1 százalékkal, 1114 dollárig emelkedett unciánként.

A különböző pénzügyi hírügynökségek szakértői egyébként meglehetősen ellentétesen nyilatkoztak arról, hogyan érintheti a lépés az árupiaci termékek árfolyamát. Volt olyan szakértő aki úgy vélte, a leértékelés miatt logikus lenne, ha lefelé mozdulna el árfolyamuk (kínai az egyik legfontosabb vásárlója az ipari nyersanyagoknak és nemesfémeknek), mások szerint viszont a leértékelés beindíthatja a kínai ipari termelést, s ezzel jót tehet az árupiaci termékek amúgy hónapok óta lefelé tartó árfolyamának.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!