Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Vegyes képet mutat a szerdai kereskedés az ázsiai tőzsdéken, az amerikai indexek pozitív teljesítményét a kínai részvények kilátásaival szembeni bizonytalanság árnyékolja be. A Nikkei 225 0,2 százalékos mínuszban állt a nap közepén, a Hang Seng értéke 0,1 százalékos csökkenéssel, míg a Shanghai Composite kéthavi mélypontra esett vissza, 91,97 pontos visszaesése 3,2 százalékos mínuszt jelentett a kora délutáni órákban. Az augusztus 4-i csúcspontjáról 19,6 százalékkal esett vissza az index értéke, a szerdai kereskedésen leginkább a fémipari részvények negatív teljesítménye miatt.

A Maanshan Iron & Steel Co. 6,2, a Jiangxi Copper Co. pedig 8,7 százalékos árfolyamesést szenvedett el. Húsz százalék feletti visszaesés már medvepiaci trendeket jelentene a kínai piacon. A Shanghai Composite keddi forgalma 123,3 milliárd jüanos értéke alig több mint harmadát tette ki a július 29-i rekord 302,82 milliárdnak, ami azt mutatja, hogy a befektetők még mindig óvatosak a kínai piaccal szemben, félnek attól, hogy a jelenlegi árszinten vásárolva veszteség érheti őket - mondta Tang Xiaosheng, a Guosen Securities elemzője. Az olcsó pénz okozta növekedés korrekciójától tart Devan Kaloo, aki az Aberdeen Asset Management-nél 11,5 milliárd dolláros állományt kezel. Véleménye szerint, miközben a makrogazdasági adatok tekintetében jól áll a kínai gazdaság, ez a pozitív teljesítmény nem érezteti hatását a részvénypiacokon. Az ország részvényeivel kapcsolatban alulsúlyozási pozíciót ajánl a befektetőknek Kaloo. Közben a japán parketten a Sanyo Electric 14,3 százalékot emelkedett annak hírére, hogy akkumulátorokat szállíthat a Toyota hibridjei számára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!