Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mindannyian a Titanicon vagyunk, azonban a Titanicnak még hátralehet néhány napja az utazásból, mielőtt a jéghegynek ütközne, addig élvezhetjük az utazást - fogalmazott Faber.

A lejtmenetre várva Faber személy szerint fizikai aranyat tart széfben, jól elásva kertjében, s vannak aranybánya részvényei is. Az átlagos befektetőnek azt ajánlja, tartsanak aranyat tartó tőzsdén jegyzett alapokat (ETF). Neki az arany a kedvenc valutája, s szerinte minden befektetőnek kellene tartania belőle. Ez persze nem jelenti azt, hogy ne érdekelné a részvénypiac többi része.

Faber szerint az amúgy is lefelé tartó trendet a világgazdaságban valószínűleg felerősíti majd a brit szavazás az Európai Unióból való kilépésről, azonban nem gondolja, hogy ez feltétlenül rossz hír a részvénypiac számára.

A Brexit kiváló ürügyet szolgáltat majd az amerikai Fednek arra, hogy ne emeljen az irányadó kamatokon, s esetleg elindítsa a kvantitatív lazítás negyedik körét, egy újabb eszközvásárlási programot a piacon. A többi központi bank is csatlakozhat, további lazítási programok indulhatnak. Pénzt teremtenek, s így a globális gazdaság gyengülése ellenére a részvénypiacok tovább mehetnek felfelé - tette hozzá.

Szerinte több lehetőség is megnyílt a piacon, amit inkább az egyéni befektetők tudnak majd kihasználni, semmint a nagy befektetési alapok. Ha valaki egy ezermilliárd, vagy 500 milliárd dolláros vagyont kezel, elég nehéz mozognia az orosz, brazil vagy más piacok között, azonban az egyéni befektetők számára most ez egy jó lehetőség - fogalmazott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!