Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 30,43 pontos, 0,16 százalékos csökkenéssel, 18 561,29 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,2 milliárd forint volt, a vezető részvények az erősödő Richter kivételével gyengültek a pénteki záráshoz képest.

Az MTI-nek nyilatkozó szakértők szerint közepes forgalom és kis ármozgások jellemezték a hétfői kereskedést, hasonlóan az európai piacokhoz, amelyeken szintén nulla közeli index-elmozdulások voltak. Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője elmondta, hogy az OTP utóbbi hetekben tapasztalt árfolyamemelkedése megtorpanni látszik, a bankpapír piacán elindult egy korrekció, bár a nap végére stabilizálódott az árfolyama. Hozzátette, hogy az OTP közel egy százalékos gyengülése és a Richter egy százalékot meghaladó áremelkedése kioltotta egymást, így a BUX záró értékében csak minimális elmozdulás látszik.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője szintén az OTP visszacsúszását emelte ki, ezt leszámítva nem történt nagy változás a piacon. Véleménye szerint a hét további részében az ukrajnai hírekre figyelnek majd a befektetők, ez lehet hatással a piacokra.

Hétfőn indult a Norbi Update Lowcarb Nyrt. részvényeinek jegyzése. Schobert Norbert cégének mintegy 35 százalékát 2,2 millió részvényt tervez eladni, a sikeres jegyzés után pedig a társaságot bevezetik a tőzsdére.

A Mol 50 forinttal, 0,41 százalékkal 12 150 forintra gyengült, 522,7 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,90 százalékkal 4385 forintra esett, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,26 százalékkal 380 forintra csökkent, forgalma 581,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 49 forinttal, 1,22 százalékkal 4069 forintra erősödött, a részvények forgalma 983,4 millió forintot ért el.

A BUMIX 1515,64 ponton zárt hétfőn, ez 0,22 pontos, 0,01 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!