Az öt-öt millió forintos jutalommal járó díj fő támogatója már második éve az OTP, azóta került a díj összege a korábbi 10 ezer és ötven ezer euro helyett forintban meghatározásra. Csányi Sándor az alapítvány kuratórimának elnöke a 11 éve működő díj díjazottjainak bejelentésekor elmondta, hogy a legtöbb jelölés a színház és filmművészet kategóriából érkezett és a választás most is nagyon nehéz volt. A most kiválasztott Prima díjazottak közül kerülnek majd kiválasztásra a Prima Primissima díjak nyertesei akik 15-15 millió forintot kapnak majd. Akkor, a december 5-i gálán jelentik majd be a közönségdíjas nyertest is, akire szeptember 30-tól SMS-ben lehet szavazni.

A magyar irodalom kategóriában Bodor Ádám, Buda Ferenc és Turczi István, a magyar szinház és filművészet kategóriában Bánsági Ildikó, Csomós Mari és Ragályi Elemér magyar képzőművészet kategóriában Karátson Gábor, Konok Tamás és Lakner László lett jelölve. A magyar tudomány kategóriában Barabási Albert László, Erőss Lóránd, Romsics Ignác, a magyar oktatás és köznevelés kategóriában Derdák Tibor, a Fővárosi Állat- és Növénykert, Pósa Lajos, a magyar építészet és építőművészet kategóriában Czigány Tamás, Pálfy Sándor és U. Nagy Gábor lett Prima.

A Prima díjazottak közé került sajtó kegóriában a Fölszállott a páva a Duna TV műsora, az On The Spot és Perjés Klára, sport kategóriában Palotai Károly, Polgár Judit illetve a Regőczy Sallay műkorcsolyázó páros is illetve a magyar népművészet kategóriában Sárosi Bálint, a Jászsági Népi Együttes és a Hagyományok Háza. Zeneművészet kategóriában az Angelica Leánykar - Gráf Zsuzsanna, Jandó Jenő és Sztevanovity Dusán érdemelte ki a díjakat.

Csányi Sándor elnök a sajtótájékoztatón elhangzó kérdésre válaszolva elmondta, hogy az OTP a főszponzori poszt vállalásakor nem korlátozta a támogatásának idejét előre, bár az igaz, hogy akkor még nem látta, hogy milyen terheket ró a bankra pédául a devizahitelesek mentése. Korábban Demján Sándor volt a díj tő támogatója aki tíz évre vállalta a tisztet, tőle vette át az OTP Bank a főszponzori posztot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!