Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az alaposan elromló nemzetközi hangulatot követve a BUX egész nap a negatív tartományban tartózkodott. A vezető index végül 2,5 százalékos mínusszal 17 613 ponton fejezte be a kereskedést. Napközben ennél alacsonyabban 17 425 ponton is járt az index. A decemberi határidős lejárat a BUX értékénél kisebb mértékben 2 százalékkal csökkent, ami 17 651 pontos értéket jelentett, ami azt jelenti, hogy még mindig nagyon szűk a promt és a decemberi lejáratú BUX között a különbség, tehát elég nagy a pesszimizmus a piacon.

A vezető részvények közül az OTP-tulajdonosok veszítették a legtöbbet. A bankpapír - amely a legtöbbet is emelkedte az elmúlt hetekben - egész nap komoly mínuszban volt. A bankpapír 4569 forintos maximum ár mellett 4341 forinton is járt, végül azonban 4415 forinton fejezte be a kereskedést, ami 4,3 százalékos mínuszt jelentett.

A Mol 2,6 százalékos esett, ami kifejezetten jó teljesítmény volt a zuhanó OTP és a szintén szakadó olajárak mellett. A záró ár 13 155 forint lett, a napi minimumot 13 005 forint jelentette. A Magyar Telekomnál működött az osztalékpapír defenzívebb viselkedése, a 682 forintos záró ár ugyanis csupán 1,7 százalékos esést jelentett.

A Richter egyenesen kilógott a sorból, hiszen az ára 0,3 százalékkal emelkedni is tudott 36 295 forintig.

A kisebb papírok közül nagyon sok esetében volt jelentősebb elmozdulás. A Fevita  és a BIFpéldául a piaccal szembe menve egyaránt közel 19 százalékkal drágult, igaz minimális forgalom mellett. Nagyot esett viszont a Humet, amely 10,5 százalékkal 17 forintig csúszott le. Az FHB jó gyorsjelentéséről úgy látszik már lefeledkeztek a befektetők, a bankpapír ugyanis 6,5 százalékot csökkenve 879 forinton zárt. A Freesoft 8,3 százalékot, a Keg és az Orco több mint 7 százalékot veszített az értékéből. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!